Ήταν η πρώτη φορά που οι Άγγελοι της Χαράς παρουσιάζουν μία από τις θεατρικές τους παραστάσεις σε μία Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η συνάντησή μας με τους φιλοξενούμενους της Μ.Φ.Η. «Maison Sofos» τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 είχε έτσι κι αλλιώς ένα στοιχείο μοναδικότητας για εμάς. Και δεν ήταν το μόνο...

«Μπορείς;Μπορώ!»,  είναι το κυρίαρχο μήνυμα του ομώνυμου θεατρικού έργου που παρακολούθησαν «μαγεμένοι» οι ηλικιωμένοι του Maison Sofos. Οι ήρωες και τα λόγια αγάπης και θάρρους αυτής της ιστορίας έχουν αγαπηθεί από εκατοντάδες παιδιά που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία Παίδων Αττικής όπου παρουσιάζονται οι θεατρικές παραστάσεις μας. Αυτή τη φορά, όμως, οι καλλιτέχνες «Άγγελοι» δεν ήταν μόνο πομποί χαράς, θέλησης κι ελπίδας μέσα από τη δραματοποιημένη αφήγησή τους, αλλά και δέκτες μία εικόνας που όταν συμβαίνει μας κάνει να αισθανόμαστε ολοκληρωμένοι κι ευτυχείς σε σχέση με το έργο και το όραμά μας. 

 

Ζωντάνεψαν τα μάτια τους

Τα μάτια των ανθρώπων που κατά τη διάρκεια της παράστασης ζωντάνεψαν και φώτισαν το πρόσωπό τους — συμμετέχοντας με όλο τους το «είναι» σε αυτή την εμπειρία που μοιραστήκαμε — είναι η πιο μεγάλη ανταμοιβή μας. Καθένας τους, παρά το πρόβλημα υγείας του, ήταν απόλυτα παρών δίνοντας κάτι από την ψυχή του για να ενωθεί με το δικό μας συναίσθημα χαράς και δύναμης προς εκείνους.

Στο ημερολόγιο «θαυμάτων» των Αγγέλων της Χαράς αυτή η παράσταση κι αυτή η συνάντηση καταγράφεται ως μοναδική ως προς τη συν-κίνηση των φιλοξενούμενων ανθρώπων που αναγνώρισαν τα μάτια μας και θα μείνει αναλλοίωτη στην καρδιά μας.

 

Πρόσφατα κλήθηκα να παίξω την παιδική παράστασή μας σε μία Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. Ήταν η πρώτη φορά που το επιχειρήσαμε αυτό. Το θέμα είναι ότι μέσα στη μονάδα αυτή φιλοξενείται η ίδια μου η μητέρα, η οποία πάσχει από άνοια και η οποία δε με είχε δει ποτέ να παίζω θέατρο όσο ήταν ακόμα καλά. Δε θα ξεχάσω με το πέρας της παράστασης αυτή την υπόκλιση. Έσκυψα και έμεινα κάτω λαχανιασμένος λες και ξεφορτώθηκα το μεγαλύτερο βάρος της ζωής μου. Την προηγούμενη μέρα ήταν η Γιορτή της Μητέρας. Της το αφιέρωσα.

                                                                                                                                                                                                Μαρτυρία του «Αγγέλου», Βασίλη Παναγιωτίδη

                                                                    

                                    

Photo Gallery