Από το Σεπτέμβριο του 2016 οι «Άγγελοι της Χαράς» άνοιξαν περισσότερο τα φτερά τους και άρχισαν να επισκέπτονται Φορείς Παιδικής Προστασίας και Ειδικής Αγωγής (Ιδρύματα, σχολεία, εργαστήρια, κλπ) σε όλη την Αθήνα.


Οι δράσεις που πραγματοποιούνται είναι:

 • Καλλιτεχνικά προγράμματα
  Στα καλλιτεχνικά προγράμματα των «Αγγέλων της Χαράς» χρησιμοποιείται σαν εργαλείο η Τέχνη, στις διάφορες εκφάνσεις της (μουσική, τραγούδι, ζωγραφική, θέατρο κλπ), για να αγκαλιάσει τις ψυχές των ανθρώπων που απευθύνεται και να τους γεμίσει με Χαρά και δημιουργικότητα μέσα από τον δρόμο της προσωπικής έκφρασης.

 

 • "Ειδικές" παραστάσεις σε φορείς Ειδικής Αγωγής και Ειδικά Σχολεία
  Οι «Άγγελοι της Χαράς», γνωρίζοντας πως η πρόσβαση σε καλλιτεχνικά δρώμενα για κάποιους ανθρώπους δεν είναι δεδομένη, θεωρούν πολύ σημαντικό κομμάτι του έργου τους τις παραστάσεις που κάνουν κοντά σε άτομα που φιλοξενούνται σε φορείς Ειδικής Αγωγής και Παιδικής Προστασίας.
  Η επιλογή των έργων που παρουσιάζονται σε αυτούς τους φορείς γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, ενώ η θεατρική παράσταση προσαρμόζεται στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες που απαιτεί η περίσταση.

 

 • Θεατρικές παραστάσεις σε Δημόσια ή Ιδιωτικά Σχολεία
  Οι «Άγγελοι της Χαράς» έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε πρόσκληση δεχτούν από κάποιο σχολείο. Η επιλογή της παράστασης γίνεται πάντα σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του σχολείου.
  Η  θεματολογία  είναι εμπνευσμένη από τις αξίες της Αγάπης, της ψυχικής ενδυνάμωσης, της ελπίδας και του μοιράσματος. Τα έργα και η μουσική δημιουργούνται από ειδική συγγραφική ομάδα των Αγγέλων με εμπειρία στο χώρο, μεράκι και διάθεση να εμπνεύσουν τα παιδιά για μια πιο αισιόδοξη πραγματικότητα.
  Αντίτιμο για τις παραστάσεις σε συμβατικά σχολεία (δημόσια ή ιδιωτικά) δεν υπάρχει, αλλά αυτό που υπάρχει είναι η ανάγκη για την ενίσχυση του έργου των «Αγγέλων της Χαράς» μέσω μιας μικρής δωρεάς που θα αποτελέσει το «καύσιμο», προκειμένου να συντηρήσουν αλλά και να διευρύνουν το έργο τους σε ακόμα περισσότερους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη την ενεργή υποστήριξή μας.

 

Ο σκοπός της παρουσίας τους είναι να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με την Τέχνη και μέσα από αυτή να ψυχαγωγηθούν, να μάθουν και να ανακαλύψουν έναν εναλλακτικό τρόπο έκφρασης.

Οι δράσεις αυτές γίνονται από εξειδικευμένους καλλιτέχνες και μουσικοθεραπευτές, οι οποίοι με την ενέργεια, την αγάπη και την πολυετή τους εμπειρία κινητοποιούν τα παιδιά να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους.Υπεύθυνη προγραμμάτων σε Ιδρύματα: Κλαίρη Προκοπίου

 

Ποιοι