Οι «Άγγελοι της Χαράς» από το 2014, οπότε και πήραν νομική υπόσταση, είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία με στόχο να απαλύνει και να κάνει πιο ευχάριστη την καθημερινότητα των ανθρώπων που βιώνουν μια δύσκολη περίοδο στη ζωή τους.
Για να το πετύχει αυτό απασχολεί επαγγελματίες καλλιτέχνες (ηθοποιούς, μουσικούς, τραγουδιστές, ζωγράφους, μουσικοθεραπευτές), ειδικά εκπαιδευμένους, που έχουν και αυτοί σαν κοινό όραμα να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να ανοίξουν και πάλι ένα παράθυρο στην ελπίδα.


Οι «Άγγελοι» χρησιμοποιούν σαν βασικό εργαλείο τους τις τέχνες καθώς και την γνήσια μορφή του υπαρκτού ανθρωπισμού, που είναι η αρχή της αλληλεγγύης.

Από το 2011 που οι «Άγγελοι της Χαράς» ξεκίνησαν σαν άτυπη ομάδα, μέχρι σήμερα που είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, έχουν παρακολουθήσει δράσεις τους πάνω από 7.400 παιδιά και ενήλικες σε όλα τα νοσοκομεία Παίδων της Αττικής και σε Φορείς Παιδικής Προστασίας και Ειδικής Αγωγής καθώς επίσης και περισσότεροι από 3.900 ηλικιωμένοι σε 56 διαφορετικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρα Ημέρας σε όλη την Αττική.


Κοντά στα παιδιά που νοσηλεύονται

Από το 2011, οι «Άγγελοι της Χαράς», επισκέπτονται σε εβδομαδιαία βάση όλα τα Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής (Παίδων Πεντέλης, «Αγλαΐα Κυριακού», «Αγία Σοφία»), καθώς και την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ». Μέσα από τις μουσικοθεατρικές εκδηλώσεις και τα καλλιτεχνικά δρώμενα που παρουσιάζουν, οι διάδρομοι των νοσοκομείων αντηχούν από τα παιδικά γέλια και τα δωμάτια πλημμυρίζουν με φως και χαρά που μετατρέπονται σε οάσεις ελπίδας.

Εμψύχωση ηλικιωμένων 

Το 2014 οι «Άγγελοι της Χαράς» ενέταξαν στο πρόγραμμά τους επισκέψεις σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, παρουσιάζοντάς τους καλλιτεχνικά προγράμματα ειδικά προσαρμοσμένα στην τρίτη ηλικία. Μέσα από τη μουσική και το χορό, με κύριο άξονα τις μελωδίες της Παλιάς Αθήνας, η μονοτονία της καθημερινότητας των φιλοξενούμενων «σπάει» και το σαλόνι της κάθε Μονάδας γεμίζει και πάλι με ζωή, χαμόγελα, τραγούδι και χορό. Με αυτόν τον τρόπο, τους υπενθυμίζουν ότι η ζωή εξακολουθεί να είναι όμορφη σε κάθε ηλικία.

Φορείς Παιδικής Προστασίας και Ειδικής Αγωγής

Οι «Άγγελοι της Χαράς» ξεκίνησαν από το 2016 την εφαρμογή πολύμηνων καλλιτεχνικών προγραμμάτων σε Φορείς Παιδικής Προστασίας και Σχολεία Ειδικής Αγωγής, αλλά και σε δημόσια σχολεία. Ειδικά εκπαιδευμένοι καλλιτέχνες και εξειδικευμένοι επιστήμονες προσεγγίζουν με απεριόριστη αγάπη τα παιδιά και μέσα από την τέχνη, τους δείχνουν δημιουργική διέξοδο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.Ταυτόχρονα, ρίχνεται ένας σπόρος στις παιδικές ψυχές για μια άλλη όψη της ζωής, αυτή που εμπεριέχει μέσα τη χαρά και την ελπίδα  με ό,τι και αν συμβαίνει.

 

 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος | Ειρήνη Λεμού - Στούρτζα

Μέλη:  Κωνσταντίνος Στούρτζας, Ανδρονίκη Τουμπακάρη, Βέτα Γάκου, Μιχαέλα - Μαργαρίτα Στούρτζα, Τατιάνα - Μελπομένη Στούρτζα