Οι Άγγελοι της Χαράς είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που ιδρύθηκε το 2014 και στοχεύει στο να απαλύνει την καθημερινότητα των ανθρώπων που βιώνουν μια δύσκολη στιγμή στη ζωή τους. Αποτελείται, κυρίως, από ειδικά εκπαιδευμένους καλλιτέχνες (ηθοποιούς, μουσικούς, τραγουδιστές, ζωγράφους κα) που έχουν όραμά τους να μοιράζουν χαμόγελα σε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη, βοηθώντας τους να ανοίξουν ένα παράθυρο στην Ελπίδα.


Από το 2011, επισκέπτονται σε εβδομαδιαία βάση όλα τα Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής (Παίδων Πεντέλης, Αγλαΐα Κυριακού, Αγία Σοφία), καθώς και την Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ. Μέσα από τις μουσικοθεατρικές εκδηλώσεις και τα καλλιτεχνικά δρώμενα που παρουσιάζουν, ο μουντός διάδρομος του νοσοκομείου μεταμορφώνεται σε όαση παιδικών γέλιων και τα δωμάτια πλημμυρίζουν με φως και χαρά.


Από το 2014, ένταξαν στο πρόγραμμά τους επισκέψεις σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, παρέχοντάς τους εξειδικευμένα καλλιτεχνικά προγράμματα προσαρμοσμένα στην τρίτη ηλικία. Μέσα από τη μουσική και το χορό, με κύριο άξονα τις μελωδίες της Παλιάς Αθήνας, η μονοτονία της καθημερινότητας των φιλοξενούμενων σπάει και το σαλόνι της κάθε Μονάδας γεμίζει μουσική και γέλιο.


Από το 2016, οι Άγγελοι ξεκίνησαν την εφαρμογή πολύμηνων καλλιτεχνικών προγραμμάτων σε Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας και Ειδικής Αγωγής. Εκπαιδευμένοι καλλιτέχνες και εξειδικευμένοι επιστήμονες προσεγγίζουν παιδικές ψυχές, οι οποίες βρίσκουν στην τέχνη μια εναλλακτική και δημιουργική διέξοδο.


Το φθινόπωρο του 2017, ξεκίνησαν την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Άγγελος της Χαράς είσαι κι εσύ». Το πρόγραμμα αυτό, μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών με τους εργαζόμενους επιλεγμένων Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, έχει ως σκοπό τη διάδοση τεχνικών και την αξιοποίηση εργαλείων που θα βελτιώσουν την ποιότητα της καθημερινότητας του προσωπικού, με αποτέλεσμα να αναβαθμιστεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στις Μονάδες αυτές.

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος | Ειρήνη Λεμού - Στούρτζα

Μέλη:  Κωνσταντίνος Στούρτζας - Ανδρονίκη Τουμπακάρη - Βέτα Γάκου

Γενική Διεύθυνση | Αγγελική - Αριάδνη Βούλγαρη