Μαρτυρίες Βίντεο

 

Ε. Μπόφου, Κοινωνική Λειτουργός

 

Διευθυντή της ΜΦ.Η. maison sofos

 

Φυσικοθεραπευτές Μ.Φ.Η. Άγιος Γεώργιος

 

Συγγενής ηλικιωμένου στη Μ.Φ.Η. "Άγιος Γεώργιος" στη Γλυφάδα

 

 Μαρτυρία κου Δασύρα Διοικητικού Προισταμένου  της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων " Ο Καλός Σαμαρείτης" στην Πεύκη 

Γραπτές Μαρτυρίες

Οι Άγγελοι της Χαράς, είναι μια καλλιτεχνική ομάδα, που προσφέρει απλόχερα χαρά, σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Οι δύο αυτές κοινωνικές ομάδες, όσο παράξενο και αν φαίνεται, έχουν πολλά κοινά σημεία. Ένα κοινό τους σημείο είναι, ότι διψούν για τα ωραιότερα πράγματα της ζωής, που όμως δεν είναι πράγματα. Διψούν δηλαδή για χαρά, για αγάπη, για ένα άγγιγμα, για ένα χαμόγελο, για μουσική ή ακόμα για χορό.
Σαν από μηχανής θεός, σε μια κρίσιμη κατάσταση για τη χώρα μας, έρχεται η ομάδα των Αγγέλων της Χαράς, που η καρδιά της χτυπάει στον εθελοντισμό ταλαντούχων καλλιτεχνών, να εκπληρώσει αυτή την σπουδαία αποστολή. Στόχος της είναι να χαρίσει, όσο το δυνατόν περισσότερα χαμόγελα σε αυτούς τους ανθρώπους, και μάλιστα σε προγραμματισμένη εβδομαδιαία βάση. Ας αγκαλιάσουμε λοιπόν όλοι αυτή την προσπάθεια, με τον δικό του τρόπο ο καθένας, ώστε κάθε παιδί ή ηλικιωμένος, να έχει τον δικό του Άγγελο της Χαράς.
Ιωάννης Σ. Παναγιωτόπουλος PT, BSc, OEP Leader
Φυσικοθεραπευτής – Συγγραφέας
Προϊστάμενος Φυσικοθεραπείας Μ.Φ.Η.
πρ. Πρόεδρος Τμ. Γηριατρικής Φυσικοθεραπείας, Π.Σ.Φ.

 

 

Μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητα των ανθρώπων που φιλοξενούνται στην μονάδα μας. Όλα τα μέλη της παρέας των Αγγέλων της Χαράς μοιράζουν γενναιόδωρα την ζωντάνια τους, τα χαμόγελα και τις όμορφες φωνές τους κάτι που στις μέρες μας είναι δυσεύρετο αλλά τόσο αναγκαίο. Η αλλαγή στα πρόσωπα όλων μετά τη συνάντηση μας είναι φανερή, φεύγουν από την αίθουσα εκδηλώσεων ευδιάθετοι και πιο ανάλαφροι. Τους περιμένουμε πάντα με χαρά.
Ελένη Κουρελά
Για το ιασώ

 

 

Είμαι η Αναστασία Μπαμπούλα
Εργάζομαι στην Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ και στα 50 μου χρόνια έχω βιώσει πολλές φορές πώς μπορεί ένα γέλιο, μια καλή κουβέντα, μια ζεστή αγκαλιά, ένα τραγούδι κι ένα ξεσήκωμα για χορό μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το ξεχνώ όμως! Και γι αυτόν τον λόγο θέλω να είμαι κοντά στους Αγγέλους της Χαράς, που καθημερινά το κάνουν πράξη. Δίπλα τους είδα να γίνονται θαύματα.....!

 

Οι Άγγελοι της Χαρας αποτελούν μια ομάδα ανθρώπων που απαρτίζεται από καλλιτέχνες, καλλιτέχνες της ψυχής. Κάθε φορά που επισκέπτονται τη Μονάδα μας στήνουν μια υπέροχη γιορτή και καταφέρνουν με ένα μαγικό τροπο να τρυπώσουν στις καρδιές των παππούδων μας και να τις γλυκάνουν-να τις κάνουν να γελάσουν!Νικη,Νικο, Χριστινα σας ευχαριστούμε. Καλή συνέχεια στο έργο σας...αγγελοι μας!
Ξηρογιάννη Πέγκυ
Κοινωνική Λειτουργός
Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων “Θαλπωρή”

 

Είμαι ο Γιώργος Νεβέσκαλος και το επάγγελμά μου είναι Πολιτικός Μηχανικός. Γνώρισα τους Αγγέλους της Χαράς το Νοέμβριο του 2015 και με ενθουσίασε το έργο τους στα νοσοκομεία και στα γηροκομεία. Θέλησα να συμμετάσχω μαζί τους στις δραστηριότητες τους και αφού δε μπορούσα να πάρω μέρος στις θεατρικές παραστάσεις στα νοσοκομεία πήγα μαζί τους στις μουσικές εκδηλώσεις σε γηροκομεία. Από τότε ένα πρωινό τη βδομάδα αφήνω τη δουλειά μου και πάω μαζί τους στα γηροκομεία. Είναι τόσο ωραίο να δίνεις χαρά στις γιαγιάδες και τους παπούδες! Την παίρνεις μετά πίσω πολλαπλάσια μέσα απ τα χαμόγελά τους και τα φωτεινά μάτια τους! Ευχαριστώ τα παιδιά στην ομάδα μου για όλα όσα μοιραζόμαστε μαζί και ένα μεγάλο μπράβο στους Αγγέλους της Χαράς για το έργο που κάνουν!

 

«Τα παιδιά αναφέρονται σε όσα βίωσαν στην καλλιτεχνική ομάδα με τους Αγγέλους της Χαράς για μέρες μετά… Κρατούν ζωντανή μέσα τους την εμπειρία και τη μοιράζονται ξανά και ξανά μεταξύ τους και με εμάς, τους ενήλικες της διεπιστημονικής ομάδας. Μπορεί να είναι ένα τραγούδι, που μετατρέπεται σε ύμνο της ομάδας για λίγο. Μπορεί να είναι ένα αστείο στιγμιότυπο από μια πρόβα για θεατρικό, που τους κάνει να γελάνε μεταξύ τους. Κάθε εβδομάδα γεμίζουν προσμονή για το πότε θα έρθουν ξανά οι Άγγελοι.»
Β. Σαλαβού
Ψυχολόγος/Οικογενειακή Θεραπεύτρια
Τμήμα Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας, Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική
Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

 

Λένε ότι για να καταλάβεις την πραγματική αξία της χαράς, πρέπει να έχεις κάποιον να τη μοιράζεσαι... Φαίνεται ότι οι Άγγελοι της Χαράς το γνωρίζουν αυτό και επιστρατεύοντας τα ξεχωριστά ταλέντα τους βάλθηκαν να κάνουν κάτι που ξέρουν πολύ καλά... να προσφέρουν χαρά στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη!
Με το αστείρευτο κέφι τους, οι Άγγελοι της Χαράς ζωντανεύουν τις πολύτιμες μνήμες της νιότης και προσφέρουν κάθε φορά στους φιλοξενούμενους μας στιγμές χαράς και αισιοδοξίας τόσο σημαντικές όσο και η ίδια η ζωή. Γι’αυτό και πάντα ανυπομονούμε για την επόμενη φορά που οι Άγγελοι θα είναι κοντά μας. Σας ευχαριστούμε που υπάρχετε Άγγελοι!
Άλια Χόταρι
Ψυχολόγος
ΜΦΗ “Άγιος Γεώργιος”

 

 

 

Μαρτυρίες γονέων από τα Νοσοκομεία Παίδων

 

Σεπτέμβριος 2017

"Να συνεχίσετε να δίνετε χαρά, να είσαστε απλοί, υπέροχοι, καταπληκτικοί, όμορφοι, συγκινητικοί, εμψυχωτικοί και χαρούμενοι..."

"Ελπιδοφόρο, χαρούμενο φως στο τούνελ, ανάσα ζωής - χαράς."

"Σας ευχαριστούμε για τα χαμόγελα, τα υπέροχα, που μας χαρίσατε."

"BRAVO! Σας ευχαριστούμε που ομορφύνατε την παραμονή των παιδιών μας, εδώ στο νοσοκομείο, και τα ωραία και χρήσιμα μηνύματα που περάσατε με την παράστασή σας."