Άρπα και παραμύθι

Άρπα και παραμύθι
19 Μαρ 2021

Η άρπα σε συνδυασμό με τη συζήτηση και την αφήγηση παραμυθιού από μια αφοσιωμένη ερμηνεύτρια, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που μαγεύει τον ακροατή συνδέοντάς τον με τη θετικότητα, την ελπίδα και την εσωτερική του δύναμη.

Μέσα από τους ήχους της άρπας, ο άνθρωπος παραδίνεται, γαληνεύει και επιτρέπει στον εαυτό του να ονειρευτεί. Ο νους ταξιδεύει και οι ωφελούμενοι αφήνονται σε εικόνες και συνειρμούς που γεννιούνται μέσα από τα μουσικά κομμάτια και από παραστάσεις και συμβολισμούς παραμυθιών. Μέσα σε αυτή τη διαδικασία αναδεικνύονται πανανθρώπινες αξίες, όπως η χαρά και η αισιοδοξία η οποία αποτελεί μια δυνατή συνθήκη που ευεργετεί ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την εθελόντριά μας μαρία α. αγγελή. Η μαρία είναι εκπαιδεύτρια και ερευνήτρια ολιστικής μάθησης, επιμελήτρια τέχνης, συγγραφέας και μουσικός. Με ολοκληρωμένες σπουδές κλασικού πιάνου, χορωδίας & θεωρητικών στο Απολλώνιο Ωδείο, μέσα από ταξίδια της και διαρκείς εκπαιδεύσεις έχει επιπλέον πιστοποιηθεί στον θεραπευτικό ήχο, στη φωνή, στη θεραπευτική εργασία με το σώμα και το νου. Μέσα από την πολυετή της ενασχόληση με την μουσική εντρύφησε στην σπουδή της άρπας. Έχει λάβει περαιτέρω εκπαίδευση στην  προσέγγιση ηλικιωμένων μέσω της μεθόδου Επικύρωσης (Validation Method) καθώς και στην θεραπευτική άρπα (πιστοποίηση Harp for Healing).

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.