«Άγγελοί μου, τον πετύχατε τον στόχο σας»


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

27/11/2018

«Λιθαράκι-λιθαράκι χτίζεται ένα καλύτερο αύριο»

«Εδώ και στο τώρα» είναι το μότο που χαρακτηρίζει τις δράσεις των Αγγέλων της Χαράς, που για τις επόμενες ημέρες από την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, παράλληλα με το έργο μας στα Νοσοκομεία Παίδων και τις μη κερδοσκοπικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, βάζουμε στην ατζέντα μας τις διαγενεακές (intergenerational) δράσεις, δίνουμε το «παρών» σε τρεις Δημόσιους Φορείς Ειδικής Αγωγής στο Αιγάλεω την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, και συμμετέχουμε στην Επανάσταση της Καλοσύνης (Kindness Revolution) που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ethelon.  

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 στις 11:00 οι Άγγελοι της Χαράς πραγματοποιούμε για πρώτη φορά μία διαγενεακή δράση σε συνεργασία με το ΚΗΦΗ Δήμου Κορωπίου και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κορωπίου παρουσιάζοντας την εμψυχωτική θεατρική παράσταση «Μπορείς; Μπορώ!». Τα οφέλη μιας διαγενεακής δράσης είναι πολλά και για τις δύο ηλικιακές ομάδες, καθώς δίνει μια διαφορετική οπτική για τη ζωή, σπάει τη ρουτίνα και δημιουργεί σχέσεις, βοηθώντας τους ανθρώπους να αναγνωρίζονται για αυτό που είναι και αυτό που φέρνουν ξεπερνώντας την ηλικιακή τους ταυτότητα.

Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παρουσιάζουμε τη διαδραστική παράσταση «Μπορείς; Μπορώ!» στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, το Ειδικό Δημοτικό  Σχολείο Αιγάλεω για Παιδιά με Κινητικά Προβλήματα και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αυτισμού Αιγάλεω. Με το τραγούδι, το χορό, και τα μηνύματα θάρρους και αγάπης, οι Άγγελοι της Χαράς «αγγίζουμε» τις καρδιές των παιδιών, χαρίζοντάς τους το γέλιο και τη διασκέδαση, ενώ τα ενθαρρύνουμε να εκφραστούν μέσα από αυτή τη βιωματική εμπειρία.

Το πνεύμα προσφοράς και συνεργασίας προωθούμε μέσα από τη συμμετοχή μας την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2018 στο Kindness Revolution, που διοργανώνει η Ethelon στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού. Στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Maison Sofos στις 10:30 στο Μεταξουργείο, οι Άγγελοι με το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα «Παλιά Αθήνα», θα φέρουμε τραγούδια, γέλιο και χαρά στο σαλόνι της Μονάδας, θυμίζοντας πως η ζωή μπορεί να είναι όμορφη σε κάθε ηλικία.

 

Leave a comment

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.