Άλλη μια σαιζόν έφτασε στο τέλος της!

Άλλη μια σαιζόν έφτασε στο τέλος της!
11 Ιούλ 2024

Άλλη μία σαιζόν έφτασε στο τέλος της! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους καλλιτέχνες, συνεργάτες, χορηγούς και δωρητές που ήταν συνοδοιπόροι στη φετινή μας δράση! Και φυσικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και όλους τους ωφελούμενους καθώς και το προσωπικό των φορέων με τους οποίους συνεργαστήκαμε και για ακόμα μια χρονιά μάς έδειξαν την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους! 

Κλείνοντας αυτό τον όμορφο κύκλο δράσεων, από τον Σεπτέμβρη μέχρι και τον Ιούνιο, έχουν χαραχθεί πολλές στιγμές στην καρδιά και στο μυαλό μας. Θα επιθυμούσαμε να τις μοιραστούμε όλες μαζί σας αλλά δεν χωράνε σε μερικές σειρές. Νιώθουμε όμως την ανάγκη να  αποχαιρετήσουμε αυτήν τη σαιζόν με την παρακάτω μαρτυρία από το πρόγραμμα «Μουσική Αγκαλιά» που υλοποιείται στη ΜΕΝΝ (Μονάδα Εντατική Νοσηλείας Νεογέννητων του Νοσοκομείου Παίδων «Π.&Α. Κυριακού») από τη μουσικοθεραπεύτρια των «Αγγέλων της Χαράς», τη Χριστίνα Καλλιώδη: 

«Πολλά από τα μωρά στις ΜΕΝΝ δυσκολεύονται να συντονίσουν τις κινήσεις (απομύζηση, κατάποση και αναπνοή) που απαιτούνται για να θηλάσουν, κουράζονται γρήγορα και σταματούν. Η ανάπτυξη όμως αυτής της δεξιότητας είναι απαραίτητη για την έξοδό τους από τη μονάδα. Η μουσικοθεραπευτική τεχνική του  ρυθμικού διασυντονισμού (rhythmic entrainment) −όπου η μουσικοθεραπεύτρια βασίζεται στον αρχικό ρυθμό των κινήσεων του στόματος  του μωρού και δημιουργεί έναν ρυθμικό επαναλαμβανόμενο ήχο− είναι ιδιαίτερα βοηθητική, καθώς ενεργοποιεί το μωρό και οδηγεί στον συντονισμό των κινήσεών του με το ηχητικό ερέθισμα. 

»Πρόσφατα χρησιμοποιήσαμε αυτή την τεχνική σε ένα από τα μωρά που βλέπουμε στη ΜΕΝΝ και όταν η μητέρα του εντυπωσιάστηκε από την αποτελεσματικότητά της, η γιατρός που ήταν μαζί μας στη διαδικασία σχολίασε: “Αν σας το λέγαμε ότι αυτό πιάνει χωρίς να το έχετε δει, θα το πιστεύατε; Σιγά που θα το πιστεύατε!”» 

*Για τη φετινή σαιζόν (Σεπτέμβριος 2023 – Ιούνιος 2024), τα προγράμματα Μουσικοθεραπείας των «Αγγέλων της Χαράς», στηρίζονται από τη Δωρεά SNF-Release Athens, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) του ΙΣΝ. 
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.