Η Εκπαίδευση στον πυρήνα της στρατηγικής ανάπτυξης των Αγγέλων της Χαράς

Η τέχνη και η εκπαίδευση πορεύονται μαζί, γιατί η μία βρίσκει διέξοδο στην άλλη. Μέσω της τέχνης εκδηλώνεται η εκπαίδευση και μέσω της εκπαίδευσης εκδηλώνεται η τέχνη. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη μιας συνεργασίας, στρατηγικής σημασίας, με την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΕΕΕΕ) και τον  πρόεδρό της κο Αλέξη Κόκκο. Σκοπός είναι η μακροπρόθεσμη συνεργασία των δύο οργανισμών και η διεύρυνση των δραστηριοτήτων των Αγγέλων της Χαράς στον χώρο της εκπαίδευσης.

Η καρδιά των Αγγέλων της Χαράς χτυπάει εκπαιδευτικά

Η συνεργασία αυτή έχει άμεση εφαρμογή στο πεδίο των Αγγέλων της Χαράς και αντικείμενο: α) τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των στελεχών των Αγγέλων της Χαράς προκειμένου να ασκούν υπεύθυνα και δημιουργικά εκπαιδευτικό έργο, όπως είναι η εκπαίδευση εθελοντών, καλλιτεχνών και η εκπαίδευση στελεχών Δήμων και άλλων οργανισμών, β) τη διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων, συνεργασιών και δικτύων στην Ελλάδα και στο διεθνή χώρο, γ) τη διοργάνωση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, δ) τη διαμόρφωση εκπαιδευτικού υλικού, ε) τη διοργάνωση ημερίδων, συνδιασκέψεων και συνεδρίων στ) την υλοποίηση επιστημονικών ερευνών και δράσεων.

 

 

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ

Δεδομένου ότι το έργο των Αγγέλων της Χαράς έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, δε θα μπορούσε να λείψει μία τέτοια πρωτοβουλία. Ως Άγγελοι της Χαράς αξιοποιούμε κατάλληλα μεθοδολογικά εργαλεία και επιμορφώνουμε τα στελέχη μας, εφαρμόζοντας τις επιστημονικές αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων. Ισχυροποιούμε το ομαδικό πνεύμα, συνδυάζουμε ταλέντα και ικανότητες και υιοθετώντας την άποψη πως, εκπαιδευόμενοι άνθρωποι φέρουν ποιοτικά αποτελέσματα, μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και μιλάμε την ίδια «γλώσσα». 

Η συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2018 με την έναρξη ενός εξειδικευμένου προγράμματος εκπαίδευσης εκπαιδευτών που απευθύνεται στα στελέχη των Αγγέλων της Χαράς.

Επιστημονικά υπεύθυνος και εκπαιδευτής του προγράμματος, είναι ο καθηγητής εκπαίδευσης ενηλίκων και Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Αλέξης Κόκκος, πολυβραβευμένος και πρωτοπόρος για την ένταξη της τέχνης στη μαθησιακή διαδικασία.

Συντονιστής του προγράμματος, είναι ο σύμβουλος οργάνωσης και ανάπτυξης των Αγγέλων της Χαράς, Παναγιώτης-Τάκης Αθανασόπουλος.

 

 

«Πίσω από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία κρύβεται μία αντίληψη για τη μάθηση, τον άνθρωπο, και την κοινωνία»

 

Photo Gallery

[folder_gallery]enosi-ekpaideysis-enilikon[/folder_gallery]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Photo Gallery

[folder_gallery]enosi-ekpaideysis-enilikon[/folder_gallery]

Leave a comment

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.