Το νέο πρόγραμμα των Αγγέλων της Χαράς για το προσωπικό Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων

 

«Ήμασταν σε δράση της Παλιάς Αθήνας και τραγουδάγαμε και χορεύαμε με τους ηλικιωμένους όταν ξαφνικά είδα σε μία γωνία του σαλονιού μία κυρία που εργάζεται στην κουζίνα. Ήταν η μαγείρισσα. Στα χέρια της κρατούσε το μαχαίρι και την πατάτα. Μας κοιτούσε και δάκρυζε… Την πλησίασα και την καλωσόρισα κοντά μας. Η συγκίνησή της ήταν τέτοια που την εμπόδιζε να χορέψει. “Πολύ όμορφα αυτά που κάνετε και προσφέρετε σε εμάς…”, μου είπε. Αυτά τα λόγια ήταν ένα ξύπνημα για εμένα. Τότε συνειδητοποίησα ότι οι Άγγελοι της Χαράς δεν προσφέρουμε μόνο στους ηλικιωμένους, αλλά και στο προσωπικό. Έτσι δημιουργήθηκε ένας “σπόρος” και στις επόμενες δράσεις μας σε Μονάδες Φροντίδας άρχισα να ανακαλύπτω τον κόσμο των υπαλλήλων. Έστρεψα την προσοχή μου και σε αυτούς τους ανθρώπους με τους οποίους μέχρι και σήμερα έχουμε μοιραστεί πολύ ξεχωριστές στιγμές. Τους έχουμε δει να χορεύουν, να συμμετέχουν και να ζητούν και αυτοί λίγη χαρά. Παρατηρούμε μία στιγμιαία αλλαγή ρόλου κατά την οποία αφήνουν λίγο πίσω την ειδικότητά τους και γίνονται κι εκείνοι Άγγελοι της Χαράς. Την ίδια στιγμή που τους προφέρεται από τη δράση μας χαρά, εκείνη τη στιγμή κι οι ίδιοι την προσφέρουν απλόχερα.».

Κριστίνα Μπαπτίστα, Υπεύθυνη Δράσεων Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων

 

Λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίζει ο κάθε εργαζόμενος που έρχεται καθημερινά σε επαφή με τον ανθρώπινο πόνο, τη μοναξιά ή την ασθένεια, οι Άγγελοι της Χαράς την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 ξεκινάμε την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος «Άγγελος της Χαράς είσαι κι εσύ».

Το εξειδικευμένο αυτό πρόγραμμα απευθύνεται στο προσωπικό από επιλεγμένες μη κερδοσκοπικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων που έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και στις οποίες έχουμε αναγνωρίσει τη διάθεση για συνεχή ανάπτυξη και αναβάθμιση του επιπέδου λειτουργίας τους.

Η ανταλλαγή εμπειριών, πληροφοριών και βιωμάτων, αλλά και η επαφή με νέα εργαλεία και τρόπους επικοινωνίας, τεχνικές που στοχεύουν να ενισχύουν τα ψυχικά αποθέματα των εργαζομένων και να βελτιώνουν την ποιότητα της καθημερινότητάς τους, με τελικό αποτέλεσμα να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες της Μονάδας είναι στους βασικούς στόχους του εγχειρήματός μας.

 

Ως Άγγελοι της Χαράς πιστεύουμε ότι η πιο ισχυρή δόνηση που υπάρχει είναι η σύνδεση με το βαθύτερο συναίσθημα της χαράς, που πηγάζει από την επανασύνδεση με την ελπίδα μέσα μας.

Αυτή η εσωτερική κατάσταση είναι που δημιουργεί τα θαύματα γύρω μας! Και οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται καθημερινά σε τέτοια εργασιακά περιβάλλοντα είναι σημαντικό να έχουν ελπίδα.

Το πρόγραμμα «Άγγελος της Χαράς είσαι κι εσύ» εφαρμόστηκε πιλοτικά την περσινή χρονιά και επιστρέφει φέτος δυναμικά με τη συμμετοχή και συνειδητή παρακολούθηση του προσωπικού, ακολουθώντας επιστημονικές αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων με τη συμβουλευτική υποστήριξη εξειδικευμένου συμβούλου σε θέματα επιμόρφωσης.

Ημερομηνία έναρξης προγράμματος: Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 σε συνεργασία με τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων  «Ο Καλός Σαμαρείτης». 

 

Leave a comment

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.