Οι “Άγγελοι” που δίνουν χαρά, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη!

Οι “Άγγελοι” που δίνουν χαρά, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη!
18 Νοέ 2020

«…αγκαλιάζοντας το φόβο, τη λύπη και το άγχος, προσφέροντας αγάπη, χαμόγελα και φροντίδα»
Angels of Joy

 

Οι Άγγελοι της Χαράς είναι μια εμψυχωτική ομάδα, με νομική μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής εταιρίας, που προσφέρει εθελοντικά ψυχοκοινωνική στήριξη μέσω της τέχνης. Το έργο τους ξεκίνησε το 2011 με θεατρικές παραστάσεις στα Νοσοκομεία Παίδων Αττικής και εν συνεχεία ανέπτυξαν τις δράσεις τους σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας και Φορείς για Άτομα με Αναπηρία. Από τότε, εργάζονται καθημερινά για να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες και να προσφέρουν μια αχτίδα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Αγκαλιάζουν τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με αναπηρία, βοηθώντας τους να προσεγγίσουν τη χαρά μέσα τους, την αισιοδοξία, την πίστη και την ψυχική τους δύναμη.
Σε καταστάσεις όπου κυριαρχούν συναισθήματα μοναξιάς, απομόνωσης και ανασφάλειας εκεί ακριβώς έγινε ξεκάθαρο ότι υπάρχει ανάγκη.

 

 

Αυτό είναι και το κεντρικό σύνθημα των «Αγγέλων της Χαράς»…

«δίνοντας χαρά, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη»

 

Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιήσει πάνω από 2.400 δράσεις σε 110 συνεργαζόμενους φορείς και σε περισσότερους από 14.500 ωφελούμενους.

Η ομάδα μας…

Η ομάδα των «Αγγέλων της Χαράς» αποτελείται από επαγγελματίες καλλιτέχνες (ηθοποιούς, μουσικούς, κ.ά.), μουσικοθεραπευτές, παιδαγωγούς, ψυχολόγους και επιστημονικούς συμβούλους που έχουν κοινό όραμα την προσφορά στον άνθρωπο.

Αποστολή τους είναι να υποστηρίξουν τους ανθρώπους που βιώνουν φυσικό ή ψυχικό πόνο αγκαλιάζοντας το φόβο, τη λύπη και το άγχος προσφέροντας αγάπη, χαμόγελα και φροντίδα στην καθημερινότητά τους.

Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και οι επιμορφώσεις που λαμβάνει η ομάδα από ειδικούς συνεργάτες και οργανισμούς, ενισχύουν το έργο των «Αγγέλων της Χαράς», οι οποίοι εργάζονται με διακριτικότητα και σεβασμό σε ιδιαίτερα περιβάλλοντα υγείας.

 

 

Οι Δράσεις μας…

Οι «Άγγελοι της Χαράς» σχεδιάζουν και υλοποιούν τις δράσεις τους εστιάζοντας με ευαισθησία στις ιδιαίτερες ανάγκες των ωφελούμενων (παιδιών, ηλικιωμένων και ΑμεΑ), των συγγενών τους αλλά και των φορέων που τους φιλοξενούν.

Σε εβδομαδιαία βάση δίνουν το «παρών» στα Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», και στα Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας παρέχοντας πολύμηνα θεραπευτικά και ψυχοεκπαιδευτικά καλλιτεχνικά προγράμματα, αξιοποιώντας τις τέχνες του θεάτρου, της μουσικής, του χορού και της αφήγησης, προσαρμοσμένα στις διαφορετικές ηλικίες και ανάγκες των παιδιών.

Πιο αναλυτικά τα προγράμματα περιλαμβάνουν:

 • Διαδραστικές, εμψυχωτικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις
 • Ψυχοεκπαιδευτικά Καλλιτεχνικά Προγράμματα (με θεατρικό παιχνίδι, χορό και μουσική) για παιδιά με Εισαγγελική Εντολή
 • Μουσικοθεραπεία σε Ογκολογικά Τμήματα, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και σε Παιδοψυχιατρικά Τμήματα.
 • Μουσικοθεραπεία στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (1η φορά στην Ελλάδα από το 2019)
 • Εφαρμοσμένο θέατρο και μουσικοθεραπεία για εφήβους σε Παιδοψυχιατρικά Τμήματα

Οι «Άγγελοι της Χαράς» επισκέπτονται Φορείς για Άτομα με Αναπηρία, στην Αττική, προσφέροντας:

 • Προγράμματα μουσικοθεραπείας: με όχημα τους ήχους, τη φωνή, τα μουσικά όργανα, τον αυτοσχεδιασμό και το τραγούδι, και με την καθοδήγηση έμπειρων μουσικοθεραπευτών, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν νέους τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας.
 • Διαδραστικές, εμψυχωτικές παραστάσεις και προγράμματα, διαμορφωμένα για το εκάστοτε κοινό.

Παράλληλα, εμψυχώνουν ηλικιωμένους σε Μονάδες Φροντίδας (ΜΦΗ), Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), αγκαλιάζοντας δημιουργικά τα συναισθήματά τους.

Τα βασικά προγράμματα που υλοποιούνται για τους ηλικιωμένους είναι:

 • «Παλιά Αθήνα» (Διαδραστικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα)
 • «Άρπα και Παραμύθι» Ένας ιδιαίτερος τρόπος αφήγησης παραμυθιού με άρπα
 • «Angel Clown», μια εξατομικευμένη καλλιτεχνική παρέμβαση όπου η επαφή με τον Κλόουν αποτελεί θεραπευτικό μέσον.

Επιπλέον, οι «Άγγελοι της Χαράς» υλοποιούν ειδικές δράσεις και projects ανάλογα με το κοινό που στοχεύουν, την εποχή ή την περιοχή . Ενδεικτικά αναφέρουμε:

 • Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άγγελος της Χαράς Είσαι και Εσύ», που απευθύνεται σε εργαζόμενους στον χώρο της υγείας και της πρόνοιας, αλλά και σε κάθε εργασιακό περιβάλλον που χρειάζεται βελτίωση της επικοινωνίας και του κλίματος συνεργασίας.
 • Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα. Θεσμός των «Αγγέλων της Χαράς» είναι, η ετήσια Χριστουγεννιάτικη δράση που λαμβάνει χώρα στους φορείς που συνεργαζόμαστε. Μαζί με τους εθελοντές μας, διοργανώνουμε μοναδικά μουσικά δρώμενα, τραγουδάμε, χορεύουμε, γινόμαστε μια μεγάλη αγκαλιά και μοιράζουμε χειροποίητα δώρα και ευχές!

Ειδικό Τμήμα Εθελοντών

Από το Φεβρουάριο του 2018, οργανωμένα, υποδεχόμαστε ανθρώπους με διάθεση προσφοράς και αίσθημα αλληλεγγύης, οι οποίοι, μέσα από κατάλληλη εκπαίδευση, που τους παρέχουμε, προετοιμάζονται για να ενισχύσουν τις δράσεις μας. Μοιραζόμαστε ξεχωριστές στιγμές και μοναδικά συναισθήματα μέσα από το κοινό μας έργο. Πλέον, οι εθελοντές αποτελούν βασική πηγή δύναμης για τους «Αγγέλους της Χαράς» και η υποστήριξή τους είναι πολύτιμη.

Και εν μέσω πανδημίας… «Είμαστε εδώ μαζί σου»

Η νέα πραγματικότητα του Covid-19 άλλαξε τις ζωές μας, δεν άλλαξε όμως το σκοπό και την αποστολή των «Αγγέλων της Χαράς». Για το λόγο αυτό οι ψηφιακές δράσεις βρίσκονται πια στο επίκεντρο, ώστε το έργο μας να συνεχίσει να φτάνει στους ανθρώπους που το χρειάζονται περισσότερο από ποτέ, με όχημα την τέχνη και εφόδιο την τεχνολογία.

Οι Άγγελοι της Χαράς αξιοποιούν κάθε καινοτόμο μέσο για να συνεχίσουν, να μοιράζουν χαμόγελα.

Γνωρίζουν ότι οι θεραπευτικές παρεμβάσεις δεν είναι εύκολο να υλοποιηθούν από μακριά. Παρ’ όλα αυτά, με τη συμβολή των μουσικοθεραπευτών και των ψυχολόγων, σχεδιάζουν νέες, προσαρμοσμένες σε κάθε πληθυσμό ψηφιακές δράσεις, διατηρώντας την επαφή με τους συνανθρώπους μας. Mε ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη δημιουργήσαμε το νέο Project «Είμαστε εδώ μαζί σου» που αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες με δύο βασικούς τρόπους:

 • Δημιουργία παραγωγών Οπτικοακουστικού υλικού με Παντομίμα, Αφήγηση Παραμυθιού, Παιχνίδια Φαντασίας, Τραγούδια, Χορό, Θεατρικά Σκετς, Γρίφους, Αυτοσχεδιασμούς, αφηγήσεις της ιστορίας τραγουδιών της παλιάς Αθήνας.
 • Online συνεδρίες μουσικοθεραπείας και ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Συνεχίζουμε το έργο μας και την πορεία μας συνδυάζοντας την Τέχνη με την Εκπαίδευση και την Θεραπεία!

Το 2021 οι Άγγελοι της Χαράς γιορτάζουν 10 χρόνια ενεργής εθελοντικής προσφοράς. Μπορείτε να στηρίξετε το έργο τους:

 • Κάνοντας μια δωρεά (ALPHA BANK: GR07 0140 4910 4910 0200 2002 853)
 • Προσφέροντας εθελοντική εργασία
 • Ή διαδίδοντας το έργο τους

 

Μάθετε περισσότερα www.nevronas.gr

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.