Οι εθελοντές «Άγγελοι» εν δράσει

 

Μετά από κατάλληλη εκπαίδευση, καθοδήγηση και φροντίδα του εαυτού τους με στόχο τη σωστή προετοιμασία πριν την έναρξη της εθελοντικής τους δράσης, το πρώτο γκρουπ εθελοντών «Αγγέλων» άνοιξε τα φτερά του στο πεδίο των Αγγέλων της Χαράς. Περισσότερα καλλιτεχνικά δρώμενα, χαμόγελα και εστίες προσφοράς «αγκάλιασαν» τα Νοσοκομεία Παίδων Αττικής, τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και τους Φορείς Ειδικής Αγωγής με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Η Αγάπη για τον συνάνθρωπο ως κινητήριος δύναμη κι οι τέχνες ως εργαλείο μάς ένωσαν μαζί με ανθρώπους που μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα, την αναγέννηση της πίστης και της ελπίδας στις ψυχές των ανθρώπων που πάσχουν. 

 

Α’ Κύκλος Εκπαίδευσης

Μέσα από διαδραστικές διαδικασίες υποδοχής και ένταξης μίας πλειάδας ταλαντούχων ανθρώπων που θα μπουν στην οικογένεια των Αγγέλων της Χαράς, παρουσιάσεις και γνωριμία με τη βασική ομάδα και τους επιστημονικούς συνεργάτες μας, οι εθελοντές μας παρακολούθησαν τον Α’ Κύκλο Εκπαίδευσης συνολικής διάρκειας 15 ωρών. Ξεχωριστή στιγμή, τόσο για εκείνους, όσο και για εμάς ήταν η φιλοξενία τους στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Maison Sofos», στα πλαίσια του tour στο οποίο ξεναγήθηκαν και έγιναν κοινωνοί των δράσεών μας.

Β’ Κύκλος Εκπαίδευσης

Αφηγητές παραμυθιών, μίμοι, μουσικοί, τραγουδιστές, εμψυχωτές, φωτογράφοι, ηχολήπτες, εικαστικοί θεραπευτές, μουσικοπαιδαγωγοί είναι κάποιες από τις ειδικότητες του Τμήματος Εθελοντών που έρχονται να ενισχύσουν τη δράση των Αγγέλων της Χαράς στο πεδίο, προσφέροντας χαρά εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Ασκούμενοι στην παρατήρηση των δράσεών μας και έχοντας στο πλάι τους τους καλλιτέχνες Αγγέλους – που εδώ και 7 χρόνια έχουν αναπτύξει τα δικά τους εργαλεία ενδυνάμωσης και εμψύχωσης – οι εθελοντές μας ολοκληρώνοντας με επιτυχία τον Β’ Κύκλο Εκπαίδευσης είναι πλέον έτοιμοι να δείξουν τον «πλούτο» της καρδιάς και των ικανοτήτων τους.

 

Leave a comment