«Συμπεριφορά και Δημιουργικός Χρόνος σε ανθρώπους με άνοια»

 

Οι Άγγελοι της Χαράς είναι στην ευχάριστη θέση να συνδιοργανώνουν με τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» δωρεάν σεμινάριο με θέμα «Συμπεριφορά και Δημιουργικός Χρόνος σε ανθρώπους με άνοια». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 13:00-16:00 στα γραφεία των Αγγέλων της Χαράς με εισηγητές τον Πρόεδρο του Άκτιου Δρ. Κωστή Προύσκα, Ψυχολόγο- Δρ. Γεροντολογίας και τον Υποδιευθυντή του Άκτιου, Στάθη Τρυφωνόπουλο, MSc. 

O Δρ. Κωστής Προύσκας θα εστιάσει σε βασικές αρχές συμπεριφοράς και επικοινωνίας σε ανθρώπους με άνοια καθώς και σε διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης θεμάτων της καθημερινότητας. Θα ακολουθήσει παρουσίαση από τον Στάθη Τρυφωνόπουλο των μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων στην άνοια, καθώς επίσης θα παρουσιαστούν ιδέες για ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, έτσι όπως πραγματοποιούνται καθημερινά στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ΑΚΤΙΟΣ.

Το σεμινάριο απευθύνεται στο προσωπικό και τους εθελοντές των Αγγέλων της Χαράς, αλλά και σε φροντιστές και επαγγελματίες υγείας από το δίκτυο συνεργατών μας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα με το τέλος της εισήγησης.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ

Ο Δρ. Κωστής Προύσκας  είναι Ψυχολόγος με μάστερ (MSc) στην Ψυχολογική Αξιολόγηση σε Οργανισμούς (Goldsmiths, London) και διδακτορικό (PhD) στη Γεροντολογία (King’s College London). Κατέχει θέση Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου στην Άκτιος  Α.Ε. και διευθύνει τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος από το 2007. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Relax Palace στο Μαρούσι ως Ψυχολόγος. Διετέλεσε για τέσσερα χρόνια Επιστημονικός Υπεύθυνος σε 2 Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «ΚΛΙΜΑΚΑ» στην Κέρκυρα (Ψυχογηριατρικό Οικοτροφείο και Οικοτροφείο Βαριάς Νοητικής Υστέρησης) έχοντας την πλήρη ευθύνη για τη στελέχωσή, την οργάνωση και τη λειτουργία της  και για ενάμιση χρόνο Επιστημονικός Υπεύθυνος σε Οικοτροφείο Βαριάς Νοητικής Υστέρησης στον Άνω Αλισσό, Αχαΐας. Έχει εργαστεί σε αρκετά Ευρωπαϊκά Προγράμματα και έχει διατελέσει Εμπειρογνώμονας για Ηλικιωμένες Γυναίκες στο πρόγραμμα “PROGRESS για μειονεκτούσες ομάδες” της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το γήρας και την Τρίτη ηλικία, την οικογενειακή φροντίδα, την οργάνωση και λειτουργία Μονάδων Κλειστής Περίθαλψης και Μονάδων Υγείας, τεχνικές αξιολόγησης και ποσοτικές μεθόδους έρευνας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «50+ Ελλάς», ιδρυτικό μέλος και πρώην Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών και Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής εταιρίας.

 

Ο Στάθης Τρυφωνόπουλος είναι κάτοχος BSc (Hons) in Psychology από το University of Northumbrian at Newcastle και MSc in Psychology & Health από το Stirling University της Σκωτίας. Είναι απόφοιτος του τετραετούς εκπαιδευτικού προγράμματος στη Ψυχοθεραπεία Gestalt, του Gestalt Foundation. Από το 2000 έχει μακρόχρονη εμπειρία δουλεύοντας με ανθρώπους με άνοια καθώς και με φροντιστές, σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και σε Κέντρα Ημέρας. Το 2000 εργάστηκε στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Relax Palace στο Μαρούσι, αποκτώντας την πρώτη επαφή με ηλικιωμένο πληθυσμό και με τις απαιτήσεις μιας οργανωμένης δομής μακροχρόνιας φροντίδας. Το 2005 εργάστηκε για την Alzheimer’s Scotland στο Κέντρο Ημέρας ασθενών με άνοια στο Tillicoultry της Σκωτίας. Από το Φεβρουάριο του 2007 εργάστηκε στο Κέντρο Ημέρας ασθενών με άνοια στο Παγκράτι, της Εταιρείας Νόσου Αlzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών ενώ το Νοέμβριο του 2007 υπήρξε ένα από τα πρώτα μέλη του Ψυχοκοινωνικού Τομέα του Άκτιου. Από το 2009 παράλληλα με την εργασία του με ασθενείς με άνοια άρχισε να εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπευτής στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Έκφρασης Εν-Δια-Φέρω. Από τον Φεβρουάριο του 2013 επέστρεψε στον Άκτιο εκτελώντας χρέη Υποδιευθυντή.

 

 

 

 

Leave a comment

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.