Η πιο μικρή μάσκα του κόσμου | Achilleas Gabrielides | TEDxLarissa

Η πιο μικρή μάσκα του κόσμου | Achilleas Gabrielides | TEDxLarissa
15 Φεβ 2023

Σημαντικό μέρος της φροντίδας ενός ανθρώπου είναι και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής του και όχι μόνο η προσπάθεια επιβράδυνσης του αναπόφευκτου.

Ο κλόουν φροντίδας (Care Clown) είναι μια μορφή παρέμβασης που χρησιμοποιεί τον κλόουν και το χιούμορ για να δώσει χαρά και παρηγοριά στους ηλικιωμένους/ες. Πρόκειται για μια σχετικά νέα μορφή αντιμετώπισης, η οποία όμως κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια ως ένας τρόπος να βοηθηθούνται οι ηλικιωμένοι ασθενείς να αντιμετωπίσουν τις σωματικές και συναισθηματικές προκλήσεις της γήρανσης.

Το Care Clowning βασίζεται στην ιδέα ότι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο!

Ο στόχος του κλόουν φροντίδας είναι να βοηθήσει τους ηλικιωμένους να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με το περιβάλλον τους και με τους ανθρώπους γύρω τους. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συναισθημάτων μοναξιάς και απομόνωσης και μπορεί επίσης να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων. Ο κλόουν φροντίδας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του στρες και του άγχους και στη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των ηλικιωμένων ασθενών και των φροντιστών τους.

 

Ο Αχιλλέας Γαβριηλίδης μας διηγείται μέσα από την εμπειρία του πως αυτή η κόκκινη μύτη άλλαξε και τη δική του ζωή.

 

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.