Προς μια παιγνιώδη και βιωματική διαδικασία | Erasmus+ Stage of Mind

Προς μια παιγνιώδη και βιωματική διαδικασία | Erasmus+ Stage of Mind
4 Οκτ 2022

Στο πρώτο στάδιο του προγράμματος ‘’Stage of Mind’’, η εργασία μας βασίστηκε στη δημιουργία μιας κοινότητας με ανθεκτικότητα και εγγενή αίσθηση του «ανήκειν» και στην τροφοδότησή της με ένα βασικό κοινό λεξιλόγιο για το θέατρο. Στόχος μας ήταν η προετοιμασία όλων των μελών για το δεύτερο μέρος του προγράμματος το οποίο θα ολοκληρωθεί με την δημιουργία μιας ζωντανής μουσικοθεατρικής παράστασης!

Η εργασία μας ξεκίνησε με παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες προκειμένου να εξερευνήσουμε τον χώρο, την ταχύτητα και τις ιδιότητες της κίνησης και της αμοιβαιότητας μεταξύ των μελών της ομάδας. Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό σε σύντομες σκηνές και διαλόγους της καθημερινής ζωής, όλα τα μέλη/ωφελούμενοι του προγράμματος μοιράζονται τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευθύνες, με προσοχή και σεβασμό στους ατομικούς περιορισμούς/δυσκολίες, ώστε να υποστηριχθεί η προσπάθεια κάθε ατόμου για αυτοεκπροσώπηση.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, το παιχνίδι και το γέλιο δεν ήταν δευτερεύοντα, καθότι η δημιουργική διαδικασία προκύπτει μέσω της εξερεύνησης του «εδώ και τώρα» σε θεατρικές πράξεις γεμάτες γέλια και αστείες στιγμές, και φυσικά μέσα από την μουσική.

Βασιζόμενοι  στην βιωματική εμπειρία δουλεύουμε για την ενδυνάμωση της αυτοεικόνας, την ολοκλήρωση της σωματικής και ψυχικής έκφρασης, την αποδοχή και την  ενότητα της δημιουργικής μας ομάδας.

Ολόκληρο το άρθρο στα αγγλικά: https://www.stageofmind-project.eu/2022/08/02/towards-a-playful-and-experience-based-process/  ________________________________________

–> Το Πρόγραμμα Erasmus+ Stage of Mind έχει διετή διάρκεια και συμμετέχουν έξι οργανισμοί από τους τομείς της ψυχικής υγείας και των παραστατικών τεχνών από τρεις χώρες (Ισπανία, Ελλάδα και Ιρλανδία), οι οποίοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δώσουν στα άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες του χώρου των παραστατικών τεχνών και να συν-δημιουργήσουν μια μουσική παράσταση.

+Leader: Fundación Intras (Ισπανία), Εταίροι: RAYUELA PRODUCCIONES TEATRALES (Ισπανία), Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος (Ελλάδα), Αngels of Joy – Άγγελοι της Χαράς (Ελλάδα), Housing Association for Integrated Living (Iρλανδία), Smashing Times (Ιρλανδία). Διάρκεια: Μάιος 2021 – Απρίλιος 2023. 24 μήνες. 

To έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.