Τα προγράμματά μας

Σκοπός των «Αγγέλων της Χαράς» είναι να στηρίζουμε τους ανθρώπους που το χρειάζονται, φέρνοντας τη χαρά στους χώρους των νοσοκομείων και των φορέων παιδικής προστασίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Από το 2011 μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι (από νεογνά μέχρι ηλικιωμένοι) έχουν δεχτεί την ευεργετική παρέμβαση των «Αγγέλων της Χαράς», καθώς στηρίζουμε τη δύσκολη καθημερινότητα παιδιών, ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία κάθε ηλικίας.

Οι «Άγγελοι της Χαράς» δίνουμε το «παρών» στα Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής, καθώς και στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», και πραγματοποιούμε ευφάνταστες διαδραστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις, μουσικοθεραπευτικά και ψυχοεκπαιδευτικά καλλιτεχνικά προγράμματα.

Στα Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας και στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας υλοποιούμε πολύμηνα ψυχοεκπαιδευτικά καλλιτεχνικά προγράμματα αξιοποιώντας τις τέχνες του θεάτρου, της μουσικής, του χορού και της αφήγησης, προσαρμοσμένα στις διαφορετικές ηλικίες και ανάγκες των παιδιών.

Στους Φορείς Ειδικής Αγωγής, όπου εξυπηρετούνται άνθρωποι με αναπηρία (π.χ. παιδιά ή ενήλικες με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές ή με Νοητική Υστέρηση), οι «Άγγελοι της Χαράς» εφαρμόζουμε θεραπευτικά ή ψυχοεκπαιδευτικά καλλιτεχνικά προγράμματα και ειδικά διαμορφωμένες θεατρικές παραστάσεις, για τον εκάστοτε πληθυσμό.

Παράλληλα, εμψυχώνουμε ηλικιωμένους σε Μονάδες Φροντίδας (ΜΦΗ), Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), αγκαλιάζοντας δημιουργικά τα συναισθήματά τους.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τα προγράμματα που πραγματοποιούνται για παιδιά, για ηλικιωμένους και για ΑμεΑ, καθώς και τα projects που υλοποιούμε.

Διαβάστε παρακάτω για τις πρακτικές, τα καλλιτεχνικά είδη και τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που εφαρμόζουν οι «Άγγελοι της Χαράς» στα προγράμματά τους.

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΟ

Πρόκειται για δημιουργική πρακτική που χρησιμοποιεί διαφορετικές τεχνικές και μεθόδους του θεάτρου και της υποκριτικής σε χώρους πέραν των συμβατικών και για σκοπούς ευρύτερους της ψυχαγωγίας. Συνδυάζεται με παιδαγωγικές μεθόδους για τα ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα των «Αγγέλων της Χαράς», όπου κυριαρχούν η διαδραστικότητα, ο αυτοσχεδιασμός και η έννοια της ομάδας, με στόχο τη δημιουργική έκφραση. Το Εφαρμοσμένο Θέατρο έχει ως στόχο την κοινωνική αλλαγή, την ειρηνική συμβίωση των πολιτισμών, την ψυχική και πνευματική υγεία και την κοινωνική ευημερία.

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Μουσικοθεραπεία χρησιμοποιεί, με ερευνητικά τεκμηριωμένες μεθόδους, τη μουσική και τις ιδιότητές της μέσα σε μια θεραπευτική σχέση, έχοντας ως βασική κατεύθυνση τους εξατομικευμένους θεραπευτικούς στόχους, ανάλογα πάντα με τους πληθυσμούς στους οποίους απευθύνεται. Οι μουσικοθεραπευτές είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ωφελούμενων σε διάφορα κλινικά πλαίσια.

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι διαδραστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις, , βασισμένες σε πρωτότυπες ιστορίες και μουσική, συμβάλλουν στην ανάπτυξη αυτοεκτίμησης και κοινωνικών δεξιοτήτων, μέσα από μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης, τόλμης, πίστης και δύναμης. Με τις ευφάνταστες ιστορίες τους προσφέρουν γέλιο, μεταδίδουν αξίες και διεγείρουν τη φαντασία μικρών και μεγάλων, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνουν τη σκέψη τους από τους προβληματισμούς τους. Δημιουργώντας έναν κόσμο παρηγοριάς και ελπίδας.

ΕΜΨΥΧΩΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ & ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι «Άγγελοι της Χαράς» επιδιώκουν να φέρνουν κάποια ισορροπία στην ψυχολογία των ηλικιωμένων, προσφέροντάς τους στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς. Μέσα από ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα που περιλαμβάνουν χορό αλλά και τραγούδι, φέρνουν τους συμμετέχοντες σε επαφή με τον μοναδικό εαυτό τους και τους βοηθούν να βρουν μέσα τους το κίνητρο για να ξαναβιώσουν όμορφες και ευχάριστες στιγμές.

Search

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.