Κοντά στους ηλικιωμένους

Περισσότερη ενέργεια και ζωή για τους ηλικιωμένους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προγράμματα για Ηλικιωμένους

Από το 2014 οι «Άγγελοι της Χαράς» εμψυχώνουν ηλικιωμένους σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ), αγκαλιάζοντας δημιουργικά τα συναισθήματά τους.

Με σύμμαχο τον χρόνο, την ανθρώπινη επαφή και με επιστημονική προσέγγιση, οι «Άγγελοι της Χαράς», από το πρώτο κιόλας στάδιο της γνωριμίας, πλησιάζουν με αγάπη τον κάθε ηλικιωμένο ξεχωριστά και δημιουργούν σχέση εμπιστοσύνης. Τραγουδούν και χορεύουν μαζί τους, συνδέονται με το άγγιγμα, το βλέμμα και τη φωνή. Μουσικοί, χορευτές και εμψυχωτές ενεργοποιούν τους ηλικιωμένους μέσα από την επαφή, ενώ πολύ συχνά ζωντανεύουν μνήμες της νιότης τους, επιτρέποντάς τους να βιώσουν και πάλι όμορφες και ευχάριστες στιγμές.

Άρπα και Παραμύθι

Από τον Φεβρουάριο του 2018, οι «Άγγελοι» πραγματοποιούν επισκέψεις και στα δωμάτια των ηλικιωμένων ενοίκων που βρίσκονται κατάκοιτα στις κλίνες τους και περνούν τη μέρα τους απομονωμένοι στα δωμάτιά τους.

Περισσότερα

Πρόγραμμα «Παλιά Αθήνα»

Το διαδραστικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα Παλιά Αθήνα «σπάει» τη μονοτονία της καθημερινότητας των ηλικιωμένων και το σαλόνι της κάθε Μονάδας γεμίζει ξανά με χαμόγελα, τραγούδια και χορούς.

Περισσότερα

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.