Βραβεύσεις

Βραβεύσεις
11 Ιούλ 2020

Απρίλιος 2017 

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη  τίμησε σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» την καλλιτεχνική ομάδα «Άγγελοι της Χαράς». 

Ως έκφραση αναγνώρισης της συμβολής των «Αγγέλων της Xαράς» στο έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» απονεμήθηκε στην κυρία Ειρήνη Λεμού Στούρτζα, η Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»  καθώς και στους καλλιτέχνες του φορέα το Μετάλλιο του Υποστηρικτή της «ΕΛΠΙΔΑΣ».  

Μάιος 2019 

Το έργο των «Αγγέλων της Χαράς» κοντά στα άτομα με αναπηρίες τίμησε η Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε στις 11 Μαΐου 2019 στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου. Η ημερίδα είχε θέμα «Τα αόρατα συμπτώματα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης» και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατεία της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης (30 Μαΐου). 

Από το 2016 οι«Άγγελοι της Χαράς» εφαρμόζουν πολύμηνα εξειδικευμένα καλλιτεχνικά προγράμματα σε Φορείς Ειδικής Αγωγής. Ειδικά εκπαιδευμένοι καλλιτέχνες και εξειδικευμένοι επιστήμονες προσεγγίζουν τα άτομα με αναπηρίες με γνώση και επιστημονική κατάρτιση προσφέροντάς τους την ελευθερία να εκφραστούν μέσω των τεχνών, να χτίσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και να ξεφύγουν από την «απομόνωση». 

Φεβρουάριος 2022 

Σε μια εκδήλωση με επίκεντρο την αλληλεγγύη, τη συμπεριληπτικότητα, την κατανόηση και την αποδοχή, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες «ΝΙΚΗ» – Victor Ardant αναγνώρισε τη δράση και το έργο με τη βράβευση της ομάδας «Άγγελοι της Χαράς». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι καλλιτέχνες της ομάδας «Άγγελοι της Χαράς» όπου και ερμήνευσαν «Το Τανγκό των Αγγέλων» εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες όλων για την τιμή αυτή ενώ ακούστηκαν συγκινητικές εμπειρίες από τη μεριά του γονέα, του φορέα αλλά και των ίδιων των ατόμων που ζουν με την αναπηρία. 

Κάτι που θα μας συντροφεύει φεύγοντας από την εκδήλωση είναι ότι «Την ιδιαιτερότητα δεν την επιλέγεις ούτε μπορεί κανείς να την απαρνηθεί».  

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.